Remi Dinama i Atalante spasio Balkan od Corone!

Ispričaću vam jednu nevjeovatnu, a istinitu priču, koja je promijenila istoriju čovječanstva

Vratimo se na momenat u Zagreb, na stadion Maksimr. Datum je 6. novembar 2019. Dinamo igra protiv ukrajinskog Šahtijora. Velika pobjeda je tu, na vratima. Dinamo vodi 3:1 i 93 je minut, dakle treći minut sudijske nadoknade.

A onda šok!

U samo dva minuta, Zagrepčani primaju dva gola. Drugi gol Šahtijora, odnosno gol za izjednačenje 3:3 postignut je u petoj minuti sudijske nadoknade u zadnjem napadu za Šahtijor kada je sudija Brych dosudio penal za goste, nakon što je igrač Dinama Theophile-Catherine oborio golmana Pjatova, koji je bio u šesnaestercu Dinama.

Nevjerovatna situacija:

Sudija Brych je prvo dosudio penal nakon što je Taison na lijevoj strani šesnaesterca pao ispred Gjire. Zbog protesta domaćih igrača njemački sudija odlučio je prvi put na utakmici pozvati VAR, a potom je otišao pogledati sportni snimak.

I stigle su prvo dobre vijesti za Dinamo. Na snimku je sudija vidio da Gjira nije srušio Tisona i da se Brazilac sam bacio. Međutim, uslijedila je loša vijest. Igrač Dinama, Theophile-Catherine tokom tog posljednjeg napada, dok je lopta bila na 30-ak metara, rukom je udario i srušio golmana Pjatova koji je preselio u šesnaesterac kako bi pomogao svojoj ekipi.

Brych je tako VAR pozvao zbog jedne, a dosudio penal zbog druge situacije. Odgovornost je preuzeo 19-godišnji Tete i pogodio donji desni ugao za nestvarnih 3:3.

Taj lakat za penal u debeloj sudijskoj nadoknadi koji je skrivio Theophile-Catherine, ispostaviće se, promijenio je budućnost i sudbinu cijelog čovječanstva.

Kako?

Vidite, da je Dinamo pobijedio, italijanski fudbalski klub Atalanta iz Bergama, koji je bio u istoj grupi, ne bi otišao u drugu fazu Lige šampiona i nikada se ne bi odigrala sad već famozna utakmica u Milanu na San Siru između Atalante i Valensije pred 40 hiljada ljudi.

Za tu utakmicu virolozi kažu da je bila “biološka atomska bomba” koja je koronom zarazila, pa devastirala prvo Italiju, a pa potom Španiju.

Za ovu utakmicu italijanski pulmolog Fabijano di Marko, direktor pulmologije u bolnici “Papa Đovani XXIII” će reći:
“Čuo sam mnogo teorija o tome, a ja ću vam reći šta ja mislim. To je bio 19. februar, a 40 hiljada stanovnika Bergama je bilo u San Siru (stadion u Milanu) na meču Atalante i Valensije. Otišli su autobusom, kolima, vozom… To je bila biološka bomba, nažalost”.

A cijeli taj čudesni niz događaja je započeo na zagrebačkom Maksimiru te noći 6. novembra 2019 u ‘95 minutu, kada je sudija Brych podigao ruku i pokazao na bijelu tačku.

P.S.
Ovo je nevjerovatna priča o još nevjerovatnijem spletu okolnosti i slijedu događaja, a ne nikakva teorija zavjere, “Božija kazna” ili nekakva “ukletost”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *